Egyszer már tettem kísérletet arra, hogy küldjétek el nekem kedvenc receptjeiteket. Én azt vállalom, hogy egy picit átvariálom illetve ötleteket adok hozzá (amit mindig is szeretnék), hogy lényegében ugyan azt a finomságot, akár több féle módon is el tudjátok készíteni (mielőtt ráunnátok).
Emlékeztek rá ugye!?: FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !!!
Íme az első, nagyon kedves ismerősöm receptje, amit szinte ugyanúgy készítettem el, csak...
BARBARA TÖLTÖTT TOJÁSA, CSŐBEN SÜTVE
Hozzávalók:
4 db tojás
5 dkg párizsi
1/2 p. tejföl
3 dkg zsemlemorzsa
5 dkg margarin
5 dkg liszt
3,5 dl forralt tej
5 dkg reszelt sajt
bazsalikom
petrezselyem zöldje
őrölt szerecsendió
bors, só
A tojásokat keményre főzzük, majd félbe vágjuk. A tojások sárgáját, kivesszük és a párizsival együtt, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Tejföllel és zsemlemorzsával formázható masszát készítünk a reszelékből, amit apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemzölddel ízesítünk, sózzuk, borsozzuk. Egy kiskanál segítségével (csak nektek mondom: kézzel sokkal könnyebb, de azt mégsem akartam ideírni :$ ), ügyesen betöltjük illetve ráhalmozzuk a fehérjékre a tölteléket és egy kikent tepsibe rakjuk őket, ha szükségesnek találjuk kis talpat vághatunk rájuk.
Besamel mártást készítünk. A margarint felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk. A forralt tejet hozzáadjuk és kézi habverő segítségével, sima, sűrű mártást főzünk belőle, amint szerecsendióval, borssal és ételízeítővel fűszerezzünk.
A töltött tojásokra ráadagoljuk (bevonjuk) a besamel mártást és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben szép pirosra sütjük, pirítóssal vagy rizzsel kínáljuk.
A húsvéti időszakban, Párizsi helyett, főtt, füstölt húst is használhatunk!
Emlékeztek rá ugye!?: FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !!!
Íme az első, nagyon kedves ismerősöm receptje, amit szinte ugyanúgy készítettem el, csak...
BARBARA TÖLTÖTT TOJÁSA, CSŐBEN SÜTVE
Hozzávalók:
4 db tojás
5 dkg párizsi
1/2 p. tejföl
3 dkg zsemlemorzsa
5 dkg margarin
5 dkg liszt
3,5 dl forralt tej
5 dkg reszelt sajt
bazsalikom
petrezselyem zöldje
őrölt szerecsendió
bors, só
A tojásokat keményre főzzük, majd félbe vágjuk. A tojások sárgáját, kivesszük és a párizsival együtt, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Tejföllel és zsemlemorzsával formázható masszát készítünk a reszelékből, amit apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemzölddel ízesítünk, sózzuk, borsozzuk. Egy kiskanál segítségével (csak nektek mondom: kézzel sokkal könnyebb, de azt mégsem akartam ideírni :$ ), ügyesen betöltjük illetve ráhalmozzuk a fehérjékre a tölteléket és egy kikent tepsibe rakjuk őket, ha szükségesnek találjuk kis talpat vághatunk rájuk.
Besamel mártást készítünk. A margarint felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk. A forralt tejet hozzáadjuk és kézi habverő segítségével, sima, sűrű mártást főzünk belőle, amint szerecsendióval, borssal és ételízeítővel fűszerezzünk.
A töltött tojásokra ráadagoljuk (bevonjuk) a besamel mártást és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben szép pirosra sütjük, pirítóssal vagy rizzsel kínáljuk.
A húsvéti időszakban, Párizsi helyett, főtt, füstölt húst is használhatunk!