Hát kérem szépen, a tegnapi napom egész jól sikerült.
CSIRKEMELL SAJTOSAN,
POMPÁS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
a husi:
60 dkg csirkemell
10-15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg Grana Padano vagy Parmesan sajt
só
a saláta:
fejes saláta
feketeolívbogyó
az öntet:
1 ek. dijoni mustár
1 ek. fügelekvár
kb. 1 dl olívaolaj
bors, só
A csirkemellet formás szeletkékre vágjuk, besózzuk.
A zsemlemorzsát összekeverjük a lereszelt kemény sajttal és a hússzeletkéket alaposan beleforgatjuk, jól belenyomkodjuk; felhevített olívaolajon, közepes tűzön szépen megsütjük, mindkét oldalukról. (ajánlatos teflon serpenyőben)
A salátaöntethez, a mustárt és a fügelekvárt összekeverjük, és az olívaolajjal „hígítjuk”, ezt a műveletet célszerű egy picike habverővel végezni, sózzuk, borsozzuk.
Tányérra tépkedjük a salátaleveleket, pár szem olívabogyót szórunk rá és az öntettel meglocsoljuk, a szép pirosra sült husikákat mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése