A közelmúltban muflon gulyáshúsra lettem figyelmes a boltban... mondjuk én minden ilyesmit észreveszek, és ha már észrevettem, naná, hogy megvettem, aztán jól megettem. 😁
Mivel eddig még nem főztem pálinkával húsos ételt, vagy csak nem emlékszem rá -akkor viszont mégsem főztem vele-, eljött az idő, hogy ezt is kipróbáljam.
Na tessék!
MUFLON
GULYÁS,
ASZALT SZILVÁVAL ÉS PÁLINKÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg
muflon gulyáshús
15 dkg
kenyérszalonna
1 szál
szárzeller
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
10 dkg
aszalt szilva
80 dkg
burgonya
1 szál
sárgarépa
2 db paprika
2 db
paradicsom
½ dl
szilvapálinka
fűszerpaprika
rozmaring
kömény
só
sertészsír
A húst
felkockázzuk.
A szalonnát
apró kockákra vágjuk és kipirítjuk a zsírját; a pörcöket kiszedjük, félretesszük.
A
vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot, a és a szárzellert felaprítjuk.
A
szalonnasütésből visszamaradt zsiradékhoz adunk még egy kanál zsírt, majd a
hagymát, a szárzellerrel együtt üvegesre sütjük, ezután hozzáadjuk a paprikát
és a paradicsomot, néhány percig pirítjuk még.
A
felkockázott húst az alaphoz adjuk, megsózzuk, meghintjük egy kis
fűszerpaprikával, rozmaringgal, köménnyel és zúzott fokhagymával ízesítjük, aztán pörkölt módján
főzzük tovább.
Az aszalt szilvákat
kisebb darabok vagdossuk (mondjuk 4 felé) és 40-50 perc főzés után a pálinkával
együtt húshoz adjuk.
Közeben a sárgarépát
és a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és ahogy a hús puhul, először a
répát, majd a burgonyát is hozzáadjuk, vízzel felöntve készre főzzük.
Az utolsó
pillanatokban belekeverjük a szalonna pörcöket, és még egy pici rozmaringot.