Hát kérem, ide nem tudok mit írni, asszem a dolog magáért beszél.
Na mégis, és talán csak annyit, hogy minket, gasztrobloggereket, ért már az a „vád” hogy nem készítünk egyszerű, hétköznapi kajákat, mindig csak valami „különlegeset”.
Pedig, dehogynem, viszont szeretnénk egy kicsit elmozdulni a jó bevett szokásos dolgoktól;
természetesen a klasszikusok maximáls tiszteletben tartásával!
természetesen a klasszikusok maximáls tiszteletben tartásával!
CSÜLKÖS KÁPOSZTA
Hozzávalók:
1 db nyers csülök
1 dob. vecsési savanyú káposzta
2 db paprika
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
2 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
2 ek. liszt
őrölt kömény
majoránna
só
sertészsír
A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk.
(Talán már írtam, ha csülökkel dolgozom és van rá lehetőség -akkora az edény- a csontot is belefőzöm az ételbe.)
A hagymát apróra vágjuk, forró zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és percek alatt megpirítjuk, ügyelve arra, hogy a püré nehogy megégjen.
Aztán rátesszük a felkockázott csülköt, a szintén felkockázott paprikát, az aprított fokhagymát és addig pirítjuk, forgatjuk amíg a hús elveszti nyers színét. Megsózzuk, befűszerezzük, és vízzel felöntve, pörkölt módján (a csülök puhulásától függően) jó egy órát főzzük.
A káposztát igény szerint kimossuk és a pörköltünkhöz adjuk, annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi és így együtt puhára, készre főzzük; az utolsó forrásnál, a lisztből zsemleszínű rántást készítünk és ezzel tesszük teltebbé ezt az egyszerű, hétköznapi kis ételt ;)
Oldalassal is finom volt!
VálaszTörlés