Zsúfoltabb napok után, estefelé van úgy az emberfia, hogy leül, bambul, és eszik, eszik, eszik és bambul, bele a nagyvilágba.
Eszik és nem is akármit.
Valami komolyabb, de mégis egyszerű, valami dögös, de mégis megnyugtató, pompás kis étket.
Valami komolyabb, de mégis egyszerű, valami dögös, de mégis megnyugtató, pompás kis étket.
EGYSZERŰ BURGONYARAGU, MINDEN FÖLDI JÓVAL
Hozzávalók:
1 kg vékony héjú burgonya
1 szál lángolt kolbász
15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg apró csemege uborka (2-5cm)
25 dkg juhtúró
1 cs. friss kapor
2 p. tejföl
bors, só
A burgonyát héjában megfőzzük és cikkekre daraboljuk.
Közben a szalonnát nagyobbacska csíkokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
A juhtúrót, a tejföllel kikavarjuk, borsozzuk, igény szerint sózzuk, aprított kaporral ízesítjük.
Kevéske zsiradékon megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd egy tálkába kiszedjük és félre tesszük.
A visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani a burgonya cikkeket, félidőben közé szórjuk a kolbász karikákat és az uborkát. Amikor már szép „piros”, visszadobjuk a szalonnacsíkokat, megborsozzuk és amennyiben szükségét látjuk, megsózzuk.
Tálaláskor először a tányérra egy két kanál szószt teszünk és erre szedjük rá a burgonyás ragut; ha marad szósz (mert hagyunk annyit) a tetejére is tehetünk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése