2020. szeptember 3., csütörtök

Vargánya és kolbász avagy Ízesíts bátran

Mert nem akartam lefagyasztani, el kellett fogyasztani.
De vajon mivel ízesítsem, ha csak zsálya (lenne) van itthon, meg... 😏 













SZŰZÉRMÉK
 KOLBÁSZHÚSSAL
  ÉS VARGÁNYÁVAL
Hozzávalók:
60-80 dkg szűzpecsenye
25 dkg vargánya
1-2 sz. sütnivaló kolbász
10 dkg csemegeuborka
zsálya
bors, só
köretnek krumplikása
A nyers kolbászról lefejtjük a bőrét, a húsát/töltelékét egy serpenyőbe „morzsoljuk” és elkezdjük sütni úgy, hogy közben a keverőkanállal apróbb darabokra szét nyomkodjuk, mintha darált hús lenne (végül is az 😊).












Amikor már szép apró, hozzáadjuk az időközben megtisztított és feldarabolt vargányát.
5-10 perc kevergetés, sütés után aprított zsályával ízesítjük, karikákra vágott csemegeuborkát adunk hozzá és összemelegítjük; szükség szerint sózzuk borsozzuk.
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, felszeleteljük, kicsit meglapogatjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
Köretként krumplikását ajánlok, ami nem más, mint egy főzővizével hígított hagymás tört burgonya.
A kására helyezzük a szűzérméket és a kolbászos-vargányás raguval koronázzuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése