2020. szeptember 2., szerda

Vargánya és zöldség avagy Szedtek, kaptam, főztem

Nincs ezzel semmi cécó.
Na jó, az elején kell egy kicsit darabolni.
Persz az ujjakra vigyázni kell ...és a régiekre is 😜















TEJES-ZÖLDSÉGES VARGÁNYALEVES
Hozzávalók:
40 dkg vargánya
1 sz. sárgarépa
1 sz. petrezselyemgyökér
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 dl tej
1-2 ek liszt
babérlevél
fűszerpaprika
majoránna
lestyán
kömény
bors, só
A vargányát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát és a zöldségeket szintén megtisztítjuk és egyformán 0,5-1 centis kockákra daraboljuk, aztán együtt finoman lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a vargányát, még egy percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevéske fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával köménnyel, majoránnával, lestyánnal és 1 babérlevéllel ízesítjük.
Vízzel felöntve kívánt puhaságúra főzzük, majd a tejből és lisztből készült habarással besűrítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése