2020. szeptember 8., kedd

Csirke és paradicsom avagy Nem kell mérgelődni

Ma reggel úgy éreztem, hogy nekem valami paradicsomos husi kell és pont.
Elkezdődött a nap, tettem-vettem aztán "mérges" lettem... 😠
Megnyugodtam, aztán tettem-vettem és megint... 😠 😡 
Amikor pedig mérgest ettem, nem lettem, csak voltam 😉
...és még vagyok 😎  is












CSIRKEMELL ARRABBIATA
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2,5 dl passata (passzírozott paradicsom)
2 ger. fokhagyma
1 ek. balzsamecet
chili paprika (vagy szárított, -pehely, -por, -szósz)
bazsalikom
olívaolaj
Pecorino sajt
Felszeleteljük a csirkemellet, (kicsit megklopfolhatjuk, én nem tettem), megsózzuk és olívaolajon pár perc alatt elősütjük mindkét oldalukon; kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
A lángot legyengítjük.
A fokhagymát felaprítjuk, vagy összezúzzuk.
Ugyanabba a serpenyőbe amelyikben a csirkemell sült, belelottyintjuk a balzsamecetet, ez pillanatok alatt felsistereg, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a következő pillanatban a passata-t és vizet is ráöntjük.
Megsózzuk, chilivel és bazsalikommal ízesítjük, ezután az elősütött csirkemell szeleteket visszatesszük a szószba, majd szép lassan összepároljuk, sűrűre rotyogtatjuk.
Tálaláskor reszelt Pecorino (Parmesan, Grana Padano, stb.) sajttal megszórjuk.
Köretnek párolt rizs illik hozzá (esetleg tészta).
A képen parboiled és indián rizs keveréke látható.

















































...nagyon nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése