2019. december 10., kedd

Szűzpecsenye és rizs avagy Az ilyesmi

Reggel, délelőtt arra gondoltam megint jól esne valami kis csípős, valami kis rizses cucc, vagy valami ilyesmi.
Elkészült, megettem, megírtam a receptet és aztán jött névadás...  na akkor, megint minek nevezzelek...?
Most estefelé, arra gondoltam, hogy vagy adok néki valami hangzatos fantázia a nevet, vagy leírom hogy miből, mivel készítettem, ezért  valami ilyesmi lett...















MUSTÁROS SZŰZPECSENYE
   BACONBA GÖNGYÖLVE
  BABOS-KÁPIÁS RIZZSEL
  ÉS MANCHEGO SAJTTAL
          EGYBESÜTVE
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
3 ek. csípős mustár
szeletelt bacon
25 dkg rizs
1 dob. vörösbab konzerv (400g)
4 ek. apró ecetes gyöngyhagyma
3 ger. fokhagyma
2 db Kápia paprika
10 dkg Manchego sajt (Spanyol kemény juhsajt)
kakukkfű
majoránna
chili pehely
olívaolaj
Hagyományos módon párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy vöröshagyma helyett, 3 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.
A megtisztított szűzpecsenyét tönkökre vágjuk, alaposan betapicskoljuk, bekenegetjük csípős mustárral, majd egyenként betekerjük baconba és egy kevéske olívaolajon 3-4 percig sütjük őket oldalanként. (Csípős mustár helyett használatunk normál mustárt is amihez chilit keverünk.)










A babkonzervet leszűrjük, lecsepegtetjük; a Kápia paprikát felkockázzuk aztán a gyöngyhagymával együtt a kész fokhagymás-rizshez keverjük, chili pehellyel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük.
A sajtot lereszeljük.
A sütőt bemelegítjük 220 fokra.
Egy kis tepsit vagy külön kis serpenyőket finoman kikenegetünk a hús sütéshez használt olajjal, beletesszük a babos rizst, a tetejére adagokban elosztjuk az elősütött szűz tönköket, majd megszórjuk reszelt Manchego sajttal.










Az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt egybe sütjük, tetejét megpirítjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése