2019. december 11., szerda

Kelbimbó és hajdina avagy Szeretem

Szeretem ezt az időszakot szinte minden hétre jut egy kis kelbimbó és ezt én ki is használom rendesen. 
Természetesen sok benne a vitamin, a hasi zsírpárna ellenszere, a kismamáknak is ajánlott, tehát fogyasszuk amíg csak lehet 😉
















FRANKFURTI EGYTÁL
  KELBIMBÓVAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa (15dkg)
15-20 dkg hajdina
2 pár frankfurti virsli (nálam most chilis)
2 db babérlevél
majoránna
A kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, a külső csúnyább leveleit eltávolítjuk, majd félbe vágjuk őket. A sárgarépát kb. félcentis félkarikákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a répát és a kelbimbót, valamint a hajdinát, 2-3 percig így együtt pirítjuk aztán megsózzuk, majoránnával, babérlevéllel ízesítjük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.




















Amikor lassú forrással jó felére elfőtte a levét, belekeverjük az idő közben feldarabolt virslit, újabb 2-3 perc főzés után lefedjük egy fedővel, elzárjuk alatta a tüzet és saját gőzében kb. negyedórát pihentetjük.
Még melegében tálaljuk, ha gondoljuk egy kínálhatunk mellé tejfölt, de akár reszelt sajtot is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése