2019. november 7., csütörtök

Csirke és hangulat avagy Nekem az

Ma sokat kellet (volna) gondolkodom, kicsit bele is zsibbadt  az agya a fejem.
Pihentetésképpen -gondoltam- főzök valami fűszeres- aromás- zamatos valamit.
Perdültem-fordultam, aztán felszedtem amit levertem.
Néhány dolgot, amik csak úgy kellették magukat, azokat nem raktam vissza a helyükre, hanem -gondoltam- ha Ti itt kelletitek magatokat, akkor rajta hát gyertek a serpenyőmbe.
No, ezeknek jegyében lett egy kicsit keleti hangulatú a mai étkem.
...legalább is nekem az volt.












KELETI HANGULATÚ CSIRKERAGU
     CURRY-S BASMATI RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 db cukkini (kb.25 dkg)
1 db kaliforniai paprika (piros)
2 ger. fokhagyma
2 ek. liszt
őrölt római kömény
kapor
25 dkg basmati rizs
curry por
színes bors
A basmati rizst ezúttal, a normál rizshez hasonlóan készítjük el, azzal a kis különbséggel, hogy curry porral és durvára őrölt színes borssal is ízesítjük.
A csirkemellet felkockázzuk, és egy serpenyőben elkezdjük pirítani, közben a vöröshagymát a cukkinit és a kaliforniai paprikát is felkockázzuk, majd a húshoz adjuk.
Így együtt pirítjuk még néhány percig, amig egy kicsit „összeesik”, ezután (és csak most) megsózzuk, római köménnyel és aprított kaporral ízesítjük.
Hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, 2 csapott evőkanál lisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi és szépen összeforraljuk, készre főzzük; – ha ügyesek voltunk, nem sóztuk meg már az elején, akkor a zöldségek nem puhulnak meg túlságosan, és  marad egy  kellemes roppanásuk-.
A ragunkat a rizs tetejére tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése