2019. november 7., csütörtök

Borsó és torma avagy Mégsem

Na most az úgy történt tegnap, hogy kitaláltam mit akarok enni, aztán nekiálltam a főzésnek... és nálam természetesnek mondható módon, kicsit átalakult az étel.
A változás csak minimális, sőt rá is foghatnánk, hogy ugyanaz lett, mint a "terv", de mégsem.
Ezért nem szeretem előre megmondani, mit fogok főzni.
Képzelhetitek mekkora "kihívás" amikor étlapot írok 😁😁😁
Egyébként ez egy bonyolult recept, jól figyeljetek oda!













TEJSZÍNES-TORMÁS BORSÓLEVES
    SAJTOS VIRSLIKARIKÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (fagyos)
2 dl tejszín
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. csemege torma
1 ek. kristálycukor
2 ek. liszt
fűszerpaprika
lestyán
vaj
1-2 pár sajtos virsli
A fagyos zöldborsót bő 1 liter lestyánnal ízesített sós vízben feltesszük főzni, a vöröshagymát félbevágva melldobjuk.
Amikor a zöldborsó kellően megpuhult (kivesszük a hagymát) beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a tormát, vajból és lisztből készült paprikás rántással besűrítjük.
A virsli felkarikázzuk és az utolsó 2-3 percben a forrásban lévő levesbe szórjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése