2018. május 31., csütörtök

Csirke és kukorica avagy Van aki forrón szereti, és van aki nem

Erről nincs nincs mit mondani....
Meleg van, nagyon meleg... 
Mi lesz itt nyáron 😲
Ilyenkor a magamfajta ember nem kívánhat mást, mint egy kis mexikóit, aminél az sem baj, ha most épp nem csípős.
Azért egy ici-picit lehet az. 














MEXIKÓI CSIRKERAGU, ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
60 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dob. kukoricakonzerv
2 db kápia paprika
2 db babérlevél
1 tk. őrölt fahéj
1 p. tejföl (150g)
fűszerpaprika
majoránna
 A csirkemellet 2x2 centis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a csirkehúst, és néhány percig együtt pirítjuk.
Ezután megsózzuk, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, elkavarjuk, babérlevéllel, majoránnával és a fahéjjal ízesítve, valamint vízzel felöntve 25-30 percig főzzük.
Közben a megtisztítjuk a újkrumplit, és a csirkemellhez hasonlatosan feldaraboljuk; a kápia paprikákat is felkockázzuk, majd a kukoricakonzervekkel együtt a csirkéhez adjuk; készre, puhára főzzük.
Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá, illetve chilivel is ízesíthetjük, bár azért, mert mexikóinak mondjuk, nem kötelező, hogy csípős legyen. Szerintem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése