2018. június 1., péntek

Paprikás és túrós avagy Dehogy gondoltam...


Ma arra gondoltam, hogy de jó volna egy kis paprikás enni, galuskával, mondjuk kaprosan, túrósan, hmmm...
Dehogy gondoltam; tegnapról volt még csirkemell, a túró szav.ideje holnapután lejár, tejföl van itthon (mondjuk az mindig), kaprot kaptam a szomszéd nénitől, galuskát pedig régen ettem már...legalább 38 napja... az má' sok ám 😀
Na, pont erre gondoltam ma... talán.












CSIRKEMELL PAPRIKÁS
  KAPOS-TÚRÓS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
2-3 ek. liszt
2 db babérlevél
10-15 dkg szalonna
fűszerpaprika
borsikafű
4 adag galuska
45 dkg túró (fénykorában még 50 dkg volt)
1 cs. kapor
A vöröshagymát felaprítjuk.
A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük és egy kevéske zsiradékon 2-3 percig sütjük az egyik oldalukról, aztán megforgatjuk őket, hozzáadjuk a hagymát, és még 2-3 percig pirítjuk.
Sózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, babérlevéllel és egy kis borsikafűvel ízesítve, vízzel felöntve lassú forrással, kb.20 percig főzzük, majd tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük.
Ez idő alatt, elkészítjük a galuskát, amit találás előtt túróval és aprított kaporral összekeverjük.
A kapros-túrós galuska tetejére tálaljuk a paprikást és pirított szalonnapörccel megszórjuk.



2 megjegyzés: