2015. október 13., kedd

Tészta és csibe azaz Ez az, amit ettem

Az egyszerű hetem mönüjéből nem maradhatott ki a tészta, és ha már tészta, akkor legyen csibe is.
...és ha már ősz akkor legyen sütőtök is.
...és lényegében a tésztával egy időben a ragu is elkészül. 














SÜTŐTÖKÖS-CSIRKÉS FUSILLI, 
    KÁPIÁVAL ÉS MAJORÁNNÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg fusilli
50 dkg csirkemell
20-25 dkg sütőtök
2 db kisebb kápia paprika
2 dl tejszín
majoránna
bors, só 
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd olívaolajon fehéredésig (pár perc) sütjük, ekkor hozzáadjuk a hasonló méretűre vágott sütőtököt, sózzuk, borsozzuk és puhulásig pároljuk (a tök, így hamar, roppanósra, puhul, de vigyázzuk, mert utána könnyen szét is eshet). 
Közben a tésztát kifőzzük.
A kápiát szintén felcsíkozzuk és a raguba dobjuk; felöntjük a tejszínnel, majoránnával fűszerezzük, kiforraljuk és a tésztával összeforgatva tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése