2015. október 14., szerda

Kukorica és bab avagy Jót, dobozból

Nincs ebben semmi szégyellnivaló, dobozból is lehet jót készíteni; meg aztán még gyors is.

 












KUKORICA KRÉMLEVES, 
  CHILIVEL ÉS VÖRÖSBABBAL
Hozzávalók:
2 dob. kukoricakonzerv (1/340g)
1 dob. vörösbabkonzerv (400g)
2 dl tejszín
2 ek. liszt
kristálycukor
chili pehely
kakukkfű

szezámmag
Egy kis fazékba borítjuk a kukoricákat, felöntjük bő egy liter vízzel, pár percig forraljuk, majd leturmixoljuk.
A tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük, hozzáadjuk a jól leöblített, lecsepegtetett,  vörösbabot, megsózzuk, kakukkfűvel, chili pehellyel ízesítjük és kristálycukorral ínyünkre finomítjuk eme kellemesen sűrű, rusztikus krémlevest
Tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal fokozhatjuk ezt a pompás ízélményt.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése