2015. június 15., hétfő

Olíva és Kápia avagy Tészták csak úgy 1.

Van amikor csak úgy rám tör a tészta mánia és akkor pillanatok alatt képes vagyok egy jópofa tésztaételt (annyiszor mondtam már) csak úgy összedobni. Lehet, hogy egy igaz olasz Mamma vagyok?! 
Asszem ez egy új fejezet lesz a blogomban.
Ma egyébként is Húsmentes világnap van!



 










SAJTOS TORTELLINI, 
   KÁPIÁVAL ÉS OLÍVÁVAL
Hozzávalók:
25-30 dkg sajtos tortellini 
2 db kápia paprika
16 szem fekete olívabogyó
2 dl tejszín
snidling (metélőhagyma)
bors, só
A tésztát kifőzzük.
Közben az olívabogyót felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megkapatjuk rajt az olívakarikákat és a paprikakockákat, de nem pároljuk puhára, aztán felöntjük a tejszínnel, nagy lángon kiforraljuk, sózzuk, borsozzuk és egy jó adag aprított snidlinggel ízesítjük.
A kifőtt tésztát a raguba forgatjuk, forrón tálaljuk.
Ennek a tésztának illetve a ragunak, az a lényege, hogy a paprika, minél jobban megőrizze a roppanósságát, tehát próbáljunk gyorsan dolgozni vele.  
A snidling virága is lágyan zamatos, ezért nyugodtan használjuk; egy egyszerű salátát is szép színessé tehet, na és ugyi ott van az íze.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése