...vagy együtt a kettő :)
ÚJBURGONYALEVES, JOGHURTTAL ÉS SÖRREL
Hozzávalók:
50 dkg újburgonya
2 db közepes fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt (150g.)
2 dl világos sör
2 ek. liszt
1-2 ger. fokhagyma
1 tk. kristálycukor
őrölt kömény
majoránna
babérlevél
bors
só vagy ételízesítő
vaj, olívaolaj
ízlés szerint chili
A vöröshagymát 1 centis kockákra vágjuk és a megtisztított újburgonyát is felkockázzuk.
Egy evőkanálnyi vaj és olívaolaj keverékén finoman lepirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával és egy babérlevéllel ízesítjük, bő egy liter vízzel felöntve elkezdjük főzni.
Amikor a burgonya már kezd szépen puhulni, hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 teáskanál ukrot, beleöntjük a sört (vigyázzunk hitelen felhabzik) és lassú forrással puhára főzzük.
A végén joghurtból és lisztből készült habarással besűrítjük.
Ízlés szerint chilivel pikánsabbá tehetjük.
50 dkg újburgonya
2 db közepes fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt (150g.)
2 dl világos sör
2 ek. liszt
1-2 ger. fokhagyma
1 tk. kristálycukor
őrölt kömény
majoránna
babérlevél
bors
só vagy ételízesítő
vaj, olívaolaj
ízlés szerint chili
A vöröshagymát 1 centis kockákra vágjuk és a megtisztított újburgonyát is felkockázzuk.
Egy evőkanálnyi vaj és olívaolaj keverékén finoman lepirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával és egy babérlevéllel ízesítjük, bő egy liter vízzel felöntve elkezdjük főzni.
Amikor a burgonya már kezd szépen puhulni, hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 teáskanál ukrot, beleöntjük a sört (vigyázzunk hitelen felhabzik) és lassú forrással puhára főzzük.
A végén joghurtból és lisztből készült habarással besűrítjük.
Ízlés szerint chilivel pikánsabbá tehetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése