2013. december 26., csütörtök

Gyertek nyugodtan 5.

Az ünnepi, év végi  időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni és színesíteni szeretném a vendégváró asztalt, magunk és vendégeink örömére.
Mert ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk. 
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel. 
Nem biztos, hogy teljesen saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt, aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen) abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :) illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom. 
Ismét egy lazac variáció jön a sorban illetve a lazac csak kiegészítő, amit ugye tudunk sonkával is helyettesíteni, de a sajtkrém önállóan is megállja helyét; mondjuk vegásoknak. Az ötlet a tévéből származik ahol is valamelyik csaj (hölgy, nő, asszony, anya, néni, tündér, királynő) lazacos melegszendvicshez bátran használt káposztát és sajtot. 
Tehát: falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan !
















FÜSTÖLT LAZACOS FALATSZENDVICS
    SAJTKRÉMES SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
15 dkg savanyú káposzta
2 db natúr tömlős sajt (2x10dkg)
2 ek. fehérbor 
füstölt lazac 
tárkony
ízlés szerint só 
A savanyú káposztát átmossuk, jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és egy éles késsel finom apróra vagdossuk.
A tömlős sajtba belekeverjük az összevágott káposztát tárkonnyal ízesítjük szükség szerint sózzuk.
kenyérfalatkára kenjük éa füstölt lazac vagy sonka falatkákkal egészítjük ki.

..de vegás vendégeinek is kedvében járhatunk 😉


 
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése