2013. december 27., péntek

Gyertek nyugodtan 6.

Az ünnepi, év végi  időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni és színesíteni szeretném a vendégváró asztalt, magunk és vendégeink örömére.
Mert ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk. 
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel. 
Nem biztos, hogy teljesen saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt, aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen) abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :) illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom. 
Most egy egyszerű saláta következik juhtúrós öntettel, ahol is az öntetet sonkatekercsnek álcáztam
Tehát: falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan!














JUHTÚRÓS SONKATEKERCS SALÁTA
Hozzávalók:
125 g juhtúró
1 db kápia paprika
5 dkg csemegeuborka
1 ek. tejföl
1 ek. méz
gépsonka
jégsaláta
A paprikát és az uborkát apró kockákra vágjuk, majd a juhtúróval, tejföllel és a mézzel alaposan összekavarjuk; ezután a sonkaszeletek egyik végére rakunk egy keveset belőle és ügyesen feltekerjük; csíkozott jégsalátán tálaljuk.
Ez a mennyiség 12-15 szelet sonkához elég. (Az „öntet”állaga, még ha furcsán is hangzik, pont jó arra, hogy a sonkába tekerjük; és arra is, hogy az ily' módon való fogyasztásakor, úgymond bevonja a salátát.)
Ha mindenképp egy szokásosnak tűnő salátát szeretnénk, akkor daraboljuk kedvünkre a zöldféléket és a sonkát, majd keverjük össze az öntettel, amit dupla mennyiségű tejföllel kavarjunk ki és egy két kanál olívaolajat is adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése