Megmondom a frankót Drágájim (megent) nem tudok elfogadható magyarázatot adni arra, hogy eddig miért nem 😮?!?! használtam, a legalább 40 éves kuktámat, vagy ahogy mostanság nevezik kuktafazék-omat-amat-emet-ot stb. ...és a szomszédét sem.
Az elmúlt hónapokban, viszont praktikai (gyorsasági) okoból kifolyólag, előkerestem, leporoltam és azóta egyre gyakrabban használgatom, annyira, hogy íme elkészült az első kuktás Őrültségem.
...valószínűnek tartom, hogy lesz még néhány 👌😉
VÖRÖSBOROS MARHARAGU
ZÖLDSÉGEKKEL ÉS ALMÁVAL
ZÖLDSÉGEKKEL ÉS ALMÁVAL
-kuktában főzve-
Hozzávalók:
1,20 kg marhalapocka
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 ger. fokhagyma
20 dkg sárgarépa
25 dkg alma
2 szál szárzeller
3 dl vörösbor
2 dl víz
3 ek. liszt
4-5 ek. olívaolaj
kakukkfű
só
pappardelle tészta
A marhalapockát szépen
megtisztítjuk, majd a 2x2 centis kockákra vágjuk -nem baj, ha picit nagyobbra sikerül 😉- és egy tálba tesszük.
A hagymát, a sárgarépát, a szárzellert
és az almát szintén megtisztítjuk, felkockázzuk, aztán a nyers húsra rakjuk,
meghintjük kakukkfűvel, sóval, valamint a liszttel és meglocsoljuk
olívaolajjal.
Ezután a kezünkkel alaposan
összeforgatjuk, átkeverjük, hogy minden részére jusson fűszer és liszt.
A kuktába beleöntjük a bort és a
vizet, felforraljuk, beletesszük a húst, elkeverjük, majd kis lángon ismét
felforraljuk, aztán lezárjuk a kuktát és kis lángon 70-80 percig főzzük.
Közben kifőzzük a pappardelle-t és
egy mélyebb tányérban, a tésztára tálaljuk a finom szaftos ragut.
Igen; kuktában nem lehet illetve "nehéz"
sűrű, szaftos pörkölt szerű étkeket készíteni.
De ez nem is az 😉 a leírt folyadék mennyiséggel szerintem egy kellemes, szaftos vaj puha ragut kapunk.
Természetesen a marha korától is függ
a főzési idő...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése