... azaz pont pont pont
Nem kell túlragozni, egyszerűen, néhány hozzávalóval 😉
Nem kell túlragozni, egyszerűen, néhány hozzávalóval 😉
JOGHURTOS PÓRÉHAGYMALEVES
TÁRKONNYAL ÉS CSIRKEHÚSSAL
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 db póréhagyma
2 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt (175g)
1 ek. liszt
őrölt kömény
tárkony
só
A póréhagymát hosszában félbe
vágjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk!
-Erre azért van szükség, mert a
rétegei közt mindig lapulnak föld/homokszemek, akkor is, ha ez szemmel látható,
tartsuk folyóvíz alá és....
A csirkemellet kis kockákra/csíkokra
vágjuk, majd egy kevéske zsiradékon finoman lepirítjuk, aztán hozzáadjuk az
időközben szintén felkockázott póréhagymát.
Amikor a hagyma már egy kicsit összeeset,
megsózzuk, tárkonnyal, egy pici köménnyel, valamint zúzott fokhagymával
ízesítjük és vízzel felöntve kellemes puhára főzzük.
Befejező műveletként lisztből és a
joghurtból habarást készítünk és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk és kis lángon
összeforraljuk.
😮 ezt most találtam:
Kheopsz (Hufu) fáraó katonáit,
a harci sikerek elérése után,
gyakran jutalmazták póréhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése