2021. április 29., csütörtök

Póré és joghurt avagy Megent csak egyszerűen

... azaz pont pont pont
Nem kell túlragozni, egyszerűen, néhány hozzávalóval 😉












JOGHURTOS PÓRÉHAGYMALEVES
  TÁRKONNYAL ÉS CSIRKEHÚSSAL
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 db póréhagyma
2 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt (175g)
1 ek. liszt
őrölt kömény
tárkony
A póréhagymát hosszában félbe vágjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk!
-Erre azért van szükség, mert a rétegei közt mindig lapulnak föld/homokszemek, akkor is, ha ez szemmel látható, tartsuk folyóvíz alá és....



 






A csirkemellet kis kockákra/csíkokra vágjuk, majd egy kevéske zsiradékon finoman lepirítjuk, aztán hozzáadjuk az időközben szintén felkockázott póréhagymát.
Amikor a hagyma már egy kicsit összeeset, megsózzuk, tárkonnyal, egy pici köménnyel, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük és vízzel felöntve kellemes puhára főzzük.
Befejező műveletként lisztből és a joghurtból habarást készítünk és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk és kis lángon összeforraljuk.






😮 ezt most találtam:
Kheopsz (Hufu) fáraó katonáit,
a harci sikerek elérése után,
gyakran jutalmazták póréhagymával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése