2021. március 2., kedd

Padlizsán és juhtúró avagy Reggeli zamatok

Hát Drágájim, nem tudom mit írjak ide úgy, hogy ne ismételjem magam 😏
...na, de mindegy, a sztori a szokásos, valami enni kell reggelire és van amit el kell használni... 😉 hm... 😋👌



 








HAMIS PADLIZSÁNKRÉM
  JUHTÚRÓVAL ÉS ALMÁVAL
Hozzávalók:
1 db padlizsán (kb.40dkg)
1 db alma
20 dkg juhtúró
rozmaring
bors, só
olívaolaj
A padlizsánt és az almát apró, kb. 0,5 centis kockákra daraboljuk.










Megsózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük és 5-8 perc alatt olívaolajon megfonnyasztjuk, finoman megpirítjuk.










Még meleg hozzákeverjük a juhtúrót, aprított petrezselyem zölddel frissítjük, lehűtve, friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.





 

Aki nem lájkolja a juhtúrót
az áttört tehéntúróval is készítheti,
esetleg egy  kis tejföllel lazítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése