2021. február 28., vasárnap

Kefir és pogácsa avagy Ez van (pff)

Ez van, megint desszertet kell....ene készítenem, de egyszerűen ennek hallatán (pff) nem jut eszemben más, mint a pogácsa 😉
...hát így ért véget február 😊 oszt minggyár karácsony 😁










KEFIRES-BORSOS POGÁCSA
Hozzávalók:
55 dkg liszt  
1 p. kefir (175g)    
1 dl tej                       
5 dkg élesztő              
1+1 db tojás              
10 dkg vaj
frissen őrölt bors
cukor, só
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük sóval és egy jó adag frissen őrölt borssal, hozzáadjuk a vajat és a kezünkkel szép egyálagúra morzsoljuk.
Ezután a kefirt, az egyik tojást és a felfutott élesztőt is hozzáadjuk, majd alaposan összegyúrjuk, bedagasztjuk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, meghajtogatjuk, 15-20 percig pihentetjük és ezt megismételjük még egyszer.
A szépen megkelt, meghajtogatott tésztát kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk, tepsibe pakoljuk, megkenegetjük a másik tojással és ismételt pihentetés után előmelegített sütőben 200 fokon kb.20 perc alatt pirosra sütjük.






Ha "félénk tőle", 😉 természetesen a bors kihagyható
vagy köménnyel helyettesíthető.
Százszor írtam már... könnyű, laza tészta ezért,
ajánlom a kézi robotgép, dagasztó részét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése