2020. november 2., hétfő

Spenót és Bryndza avagy Szégyellem

Arandrága Drágájim!
Szégyellem bevallani, de ma annyi dolgom volt a sok lustaság között, hogy majdnem elfelejtettem enni... ami nem lenne olyan nagy baj, mert egy ilyen  daga  ...inkább hagyjuk.
Szóval -és itt jön a lényeg- szégyellem, de ismét, megint, újra meg újra, állandóan, például most is az kell mondanom, hogy ezt csak úgy összedobtam és szinte percek alatt 😔 Bocsesz!
Amiben viszont semmi szégyellnivaló nincs az az íze, muszáj lesz megkóstolnotok
...persze ehhez el is kell készítenetek 😉










TEJSZÍNES-SPENÓTOS PENNE
  BRYNDZA-VAL ÉS PIRÍTOTT DIÓVAL
Hozzávalók:
30 dkg penne
40-50 dkg spenót
20 dkg Bryndza – juhtúró
4 dl tejszín
4 ger. fokhagyma
rozmaring
A spenótleveleket megtisztítjuk, a fokhagymát durvára daraboljuk.
A tésztát feltesszük főzni.
A megtisztított spenótleveleket 2-3 kanálnyi olívaolajon pár perc alatt megfonnyasztjuk, amikor már kezd „összeesni” közé szórjuk fokhagymát és egy picikét megsózzuk.
A megfonnyadt spenótot a tejszínnel és kb.1 decivel tésztafőzővízéből összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a serpenyőbe, belemorzsoljuk a Bryndzát, aprított rozmaringgal ízesítjük és szépen visszaforraljuk, ha már jó sűrű, megkóstoljuk szükség szerint sózzuk. -Az elején a spenót sózásával vigyázzunk, mert a Bryndzától és a forralás során erősödhet/sósulhat az íze.-
A kifőtt penne tésztát öblítés nélkül átszűrjük a mártásba és alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor pirított dióval megszórjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése