2020. április 16., csütörtök

Vaddisznó és zöldbab avagy Nem lehet gond

Hát kérem, van ez így!
Tegnap reggel még úgy volt, hogy ma egy laza zöldbabfőzeléket rittyentek magamnak.
-Itt azért azt elmondanám, hogy mostanában az egyik MARKET-ben nagyon jó minőségű, nem túl márkás, tehát jó áron, 450g  fagyasztott  zöldbabot lehet kapni... (szerintem) 😉-
Aztán estefele a fészen a vadhúsról jött elő a szó... hú de rég ettem...
Eszembe jutott, hogy ha nem is az avarban, de a fagyóban lapul egy kis vaddisznóhúsom... no akkor elő vele, és talán az sem fog gondot okozni, hogy én zöldbabot terveztem mára.
Köszi Ági 😘

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚















VADDISZNÓ GULYÁS
     ZÖLDBABBAL
Hozzávalók:
80 dkg vaddisznócomb (v. lapocka)
2 ek. mustár
50 dkg burgonya
45 dkg zöldbab (fagyos)
1 szál sárgarépa
10 dkg kenyérszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
zsír
A vaddisznócombot felkockázzuk és mustárral alaposan bekeverjük, majd legalább egy éjszakán át (akár egy napig) hűtőben érleljük, pácoljuk, közben átmozgatjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk és egy kis zsír hozzáadásával, együtt üvegesre sütjük, majd rádobjuk a húst.
5-10 perc elteltével megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az időközben kis kockákra darabolt paprikát és a paradicsomot babérlevéllel, köménnyel, majoránnával  és zúzott fokhagymával ízesítjük, aztán felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt módján főzzük.
A burgonyát, a sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk, felkarikázzuk a húshoz adjuk, majd egy forrás után a zöldbabot is beletesszük. -Ha friss zöldbabbal dolgozunk, akkor a burgonyával együtt tegyük a húshoz.-
Amikor minden puhára főtt, durvára vágott petrezselyemzölddel frissítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése