2020. április 17., péntek

Cukkini és vacsora avagy Laza esti

Ma isten'biz egy laza vacsit dobtam össze 😉 

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚

















CUKKINIS VACSORALEPÉNY
Hozzávalók:
1 db nagyobb cukkini (30-35 dkg)
1 szál sárgarépa (12-15 dkg)
2-3 db tojás
1 dl tej
4 ek. liszt
10 dkg Trappista sajt
szerecsendió
bors, só
vaj
1 p. tejföl vagy joghurt (175g)
1 tk. mustár
2 ek. olívaolaj
2 ger. fokhagyma (vagy medvehagyma)
petrezselyem zöldje
pici só
salátafélék
A cukkinit felkockázzuk és egy kevéske vajon közepes lángon 8-10 percig sózás nélkül pároljuk, félretesszük hűlni.
A sajtot nagy-, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy 20 centis kerek formát alaposan kivajazunk.










A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük belekeverjük a sárgarépát és a sajt felét.










Ezután a lisztet keverjük bele, majd az időközben langyosra hűlt cukkinit és beleöntjük a formába, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal.










200-220 fokok 20 perc alatt szépen megsütjük.
Az öntethez a tejfölt/joghurtot kikeverjük mustárral, olívaolajjal zúzott fokhagymával vagy medvehagymával és petrezselyem zölddel, kiegészítőként pedig kedvünkre való salátaféléket tálalunk.
-A sütésnél figyeljünk oda, már párszor említettem, hogy mindenki ismeri a saját sütőjét.
-Ez a mennyiség nem nagy adag, de egy laza vacsorára, salátával még szerintem is ölég.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése