2019. december 26., csütörtök

Marha és hagyma avagy Ismét egy példa

Nem akarok sokat beszélni erről, lehet egyszerűen is.
Ismét egy példa, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat 😉













MUSTÁROS HÁTSZÍNSZELET
   SAVANYÚ HAGYMARAGUVAL
Hozzávalók:
4 adag marha hátszín (80-100 dkg)
4 ek. csípős mustár
rozmaring
2 fej vöröshagyma
20 dkg csemegeuborka
1 ek. kapribogyó
3-4 ek. balzsamecet
A marha hátszín szépen megtisztítjuk, majd kb. 20 dekás szeletekre szeleteljük.
A szeleteket megszórjuk aprított rozmaringgal, majd 1-1 evőkanál csípős mustárral alaposan bedörzsöljük, olajba fojtva, legalább 1 napra (éjszakára) hűtőben érleljük.
Grillen, forró grillserpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt (persze ki ahogy szereti) megsütjük, tálalás előtt megsózzuk.
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az időközben felcsíkozott csemegeuborkát és a kapribogyót, jól átforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és összeforraljuk. -Ez a ragu szerintem akkor jó, ha még a hagymának is marad egy kis roppanása.)
Kedvünkre való burgonyakörettel tálaljuk, ami most nálam Cicege – tócsi, tócsni, lapcsánka, stb.- és én ezt a finomságot egyszerűen, csak reszelt burgonyából liszttel, egy kis tejjel és sóval készítem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése