2019. november 21., csütörtök

Pulykamell és cukkini avagy Biztos, hogy nem

Drágájim, nem fogom esmét elmondani, hogy egyszerűt, egyszerűen abból ami itthon van. Nem fogom azt mondani, hogy nem kell az a sok cécó, nem kell túlgondolni.
Meg sem említem, hogy csak egy-két általános, könnyen beszerezhető alapanyag.
Azt, hogy telis-tele van különböző fűszerekkel, na azt nézzétek el nekem, léci 😟
















CUKKINIS-KAPROS PULYKAMELL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 db saláta cukkini (25-30 dkg)
1 db lilahagyma
2 dl tejszín
2 csapott ek. liszt
kapor
bors, só
kb 3 víz
A pulykamellet felszeleteljük, - ha gondoljuk finoman megklopfolhatjuk, én nem tettem -, majd sózzuk borsozzuk, és egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon szépen megsütjük, picit megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
Közben a cukkinit negyed karikákra daraboljuk, a lilahagymát szintúgy felszeleteljük, aztán a hússzeletek sütéséhez használt serpenyőbe szórjuk a cukkinit, amit finoman megpirítunk.
Ezután sózzuk, megszórjuk 2 csapott evőkanál liszttel, hozzáadjuk a lilahagymát, felöntjük kb.3 deci vízzel és a tejszínnel, elkeverjük; a megsütött hússzeleteket visszarakjuk a raguba és szép lassan összeforraljuk, sűrűre főzzük, az utolsó pillanatokban frissen aprított kaporral ízesítjük.
Kedvünkre való körettel tálaljuk, ami most nálam párolt rizs.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése