2019. november 20., szerda

Kardhal és hajdina avagy Nem kardoskodom

Drágájim, fogyasszunk hetente legalább egyszer halat, mert finom, egészséges, könnyen és változatosan elkészíthető.
Tele van hasznos tápanyagokkal, - A-, B2-, B6-, D-vitamin, kálium, kálcium, vas stb. 
Omega3 zsírsav - azaz szívbarát.
Jól beépíthető a fogyókúrás étrendbe - könnyen emészthető, alacsony kalória tartalma.
Temérdek dolgot felsorolhatnák még, de ezeket már mindenki tudja, és én nem fogom többet mondani, biztos, hogy nem, nem fogok kardoskodni mellette, vagy talán mégis 😁















KARDHAL STEAK
  ZÖLDSÉGEKKEL ÉS HAJDINÁVAL
4 szelet kardhal
35-40 dkg hajdina
20 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
2-3 ger. fokhagyma
20-25 dkg koktélparadicsom
2 db lilahagyma
rozmaring
lestyán
bors, só
olívaolaj
A sárgarépát és a szárzellert megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, egy kevéske olívaolajon, finoman megpirítjuk, hozzáadjuk a hajdinát, átforrósítjuk, megsózzuk, zúzott fokhagymával, lestyánnal, és rozmaringgal ízesítjük, felöntjük a hajdina mennyiségének megfelelően kb. 2,5-szerese vízzel aztán a rizshez hasonlatosan készre pároljuk.
A kardhal szeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenegetjük, olívaolajjal, 15-20 percig pihentetjük, majd serpenyőben, grillserpenyőben oldalanként 3-4 perc alatt szépen megsütjük.
– A kardhalra nagyon is jellemző, hogy ha túlsütjük, rendesen ki tud száradni, ehhez bőven elég + 1-2 perc is, van, aki csak 2-2 percig süti oldalanként, hogy a közepén még maradjon egy kis „nyers” csík. -   
A lilahagymát felkarikázzuk és a paradicsomokkal együtt, abban a serpenyőben amelyikben a hal sült pillanatok alatt áthevítjük, finoman megfonnyasztjuk; tálaláskor a halszeletekre halmozzuk.

...és egy fontos infó: A nőstények gyorsabban fejlődnek, mint a hímek. 😲





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése