2019. május 28., kedd

Zöldség és paradicsom avagy Hús és szalonna

Csak egyszerűen!
    Nézzük meg mi van itthon 😉😍













PARADICSOMOS ZÖLDSÉGLEVES,
 ZÖLDBABBAL, CSIRKEMELLEL ÉS BACONNAL
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
3 szál szárzeller
2 dl passzírozott paradicsom (passata)
5 dkg aprótészta
lestyán
bors, só
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk, a bacon-t és a sárgarépát csíkokra vágjuk, a szárzellert vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát felaprítjuk.
Egy fazékban, egy kevéske zsiradékon, együtt, egyszerre minden feldarabolt hozzávalót finoman lepirítunk.











Ezután sózzuk, borsozzuk, felöntjük bő 1 liter vízzel, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot, illetve a passzírozott paradicsomot, aztán lestyánnal ízesítve készre főzzük.
Betétnek valamiféle aprótésztát használjunk, amit a levesben, de külön is kifőzhetünk.
Magyarok vagyunk 😉 az étel pedig paradicsomos, tehát ízlés szerint cukorral finomíthatjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése