2019. május 16., csütörtök

Spárga és vagdalt avagy ...aztán egyszer csak

Tegnap még nem tudtam mi lesz a spárgás manna... 
...aztán egyszer csak szóba jött a Stefánia vagdalt...
...az én agyacskám meg beindult.
Egyébként hasonlót már készítettem csak épp pulykából és kelbimbóval.
Emlékeztek rá?
Na akkor segítek : IDE KATT















SPÁRGÁS VAGDALTHÚS
  MARINÁLT LILAHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéslapocka
50 dkg zöldspárga
10 dkg sárgarépa
1+1 db tojás
2 fej lilahagyma
2 ek. vörösborecet
3+1 ek. zsemlemorzsa
őrölt kömény
lestyán
cukor
bors, só
A spárgát leöblítjük, az alsó fás részét levágjuk, a többit pedig vékonyan (2-3 mm) felkarikázzuk, egészen a tetejéig (síp, rügy) ami egészben hagyunk.
 A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A darálthúshoz adunk 1 tojást, 3 evőkanál zsemlemorzsát, a felkarikázott spárgát és a sárgarépát, sóval, borssal, köménnyel és lestyánnal ízesítjük, majd alaposan egybe gyúrjuk.
A húsmasszából egy rudat formázunk, aztán egy megolajozott tepsibe rakjuk, lekenjük egy felvert tojással, meghintjük zsemlemorzsával és 180 fokon 45-50 perc alatt szépen megsütjük.
2 deci vízből, 2 ek. vörösborecetből, egy csipet sóból és cukorból marinádot „salátalevet” készítünk.
A lilahagymát félkarikákra vágjuk és az marinádba forgatjuk, a spárgasípokat hosszában negyedekbe vágjuk és a hagymához adjuk, amíg a vagdalthús sül, hűtőben pihentetjük, közben átforgatjuk egyszer-kétszer.
Köretnek egy laza burgonyapüré illik, vagy mint ahogy én tettem, inkább kásás állagura kevertem és vaj helyett extra szűz olívaolajat használtam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése