2019. március 4., hétfő

Borjú és zöldség avagy Pikáns és szaftos

Amikor az emberfia meghallja azt, hogy tárkonyos, vagy zöldséges borjúragu, szerintem mindenki egy jó kis tartalmas levesre gondol; pedig ez nem biztos hogy az 😉
...most sem 😁 
















ZÖLDSÉGES BORJÚRAGU,
  LILAHAGYMÁVAL ÉS PAPRIKÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg borjúcomb
25 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
20 dkg zöldborsó (fagyos)
1 nagy fej lilahagyma
2 ek. mustár
2 dl. fehérbor
1 p. tejföl (175g)
2 ek. liszt
őrölt kömény
4 adag rizs
fűszerpaprika
petrezselyemzöld
A borjúcombot a szokottnál kisebb, 1 centis kocákra daraboljuk, és egy kis zsiradékon, kevergetve, megpirítjuk.
A megtisztított sárgarépát és a szárzellert feldaraboljuk és a húshoz adjuk, így együtt pirítjuk még 3-4 percig, megsózzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd belekeverjük a mustárt, felöntjük a borral és annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt módján -a vizet pótolgatva- puhára főzzük. A főzés utolsó kb.20 percében hozzáadjuk a zöldborsót.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és a ragunkat besűrítjük vele.
Közben a lilahagymát apró kockákra vágjuk, és tálalás előtt -hogy finom, friss ropogós maradjon- a forró raguba keverjük
A köret rizsbe annyi játékot, annyi kunkort viszünk, hogy mielőtt felöntjük vízzel, egy kis köményt és egy kis fűszerpaprikát hintünk rá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése