2019. február 12., kedd

Saláta és madár avagy Egy kis könnyítés

Tegnap pihentető napot tartottam. Szépen, ügyesen, tudatosan táplálkoztam, igaz csak egys...
... a többiről meg nem beszélek 😁













MADÁRSALÁTA, ZELLERES-TARTÁRRAL
   ÉS FÓLIÁBAN SÜLT CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
a hús-
50 dkg csirkemell
őrölt rozmaring
morzsolt zsálya
fűszerpaprika
bors, só
olívaolaj
A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, zsályával, fűszerpaprikával és olívaolajjal alaposan bedörzsöljük, majd darabonként egy dupla rétegű alufóliába csomagoljuk, úgy, hogy a saját gőze ne tudjon kiszökni belőle.
A becsomagolt csirkemelleket egy tepsibe pakoljuk és 40-45 percig sütjük, aztán kicsomagolás nélkül kihűtjük, de legalább 20-25 perecig pihentetjük.













az öntet-
1 db tojássárgája
1 ek. mustár
1 dl étolaj
1p. tejföl (175g)
1 szál szárzeller
2-3 ek. fehérbor
1 tk. porcukor
szerecsendió
bors, só
A tojássárgát elkeverjük a mustárral, majd lassan csurgatva, hozzákeverjük az olajat; amikor szépen besűrűsödött hozzákeverjük a tejfölt is, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint, de szerintem a bors most mehet bátrabban is) egy kis szerecsendióval, porcukorral, és fehérborral ízesítjük; ha ezekkel is megvagyunk, felaprítjuk a szárzellert és beleforgatjuk az öntetben, jól lehűtjük.
a saláta-
10 dkg madársaláta
4 db főtt tojás
4 db apró csemegeuborka
olívaolaj
A madársalátát tányérra halmozzuk, rádaraboljuk a tojást és a csemegeuborkát, a finom, szaftos csirkemelleket felszeleteljük, a salátára adagoljuk, aztán az öntettel meglocsoljuk; befejezésként, még egy kis bors és egy lötty olívaolaj – mint a nagyok 😉







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése