2018. december 4., kedd

Csirkecomb és fűszer avagy Izgalmas simogatás

Van amikor ilyent kíván az emberfia, különösebb utazás nélkül.






ŐrültenJó CSIRKE CURRY
Hozzávalók:
5-6 db csirkecomb
20 dkg paradicsom
15 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
1 szál szárzeller
1 db Kápia paprika
1 p. natúr joghurt (150g)
2 db babérlevél
4 db szegfűszeg
őrölt fahéj
őrölt római kömény
curry por
Cayenne chili
kuszkusz, bulgur vagy rizs
A csirkecombokat kicsontozzuk (igény szerint a bőrét is lehúzhatjuk), aztán kis kockákra daraboljuk.
Egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon, szépen megpirítjuk a combkockákat.
Közben 1 centis kockákra vágjuk a sárgarépát a paradicsomot és szárzellert, a fokhagymát pedig apróra kockázzuk.
Amikor a hús megpirult, befűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a fokhagymát, a babérlevelet és a szegfűszeget, 5 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, és 30-35 percig lassan rotyogtatjuk, szükség szerint a vizet pótoljuk.
Miközben a ragunk szépen rotyog, a Kápia paprikát is kockákra daraboljuk és a 40 perc elteltével, a joghurttal együtt a raguba keverjük (szerencsés esetben a zellerlevelet is beleapríthatjuk) és pár perc alatt összemelegítjük; túlzottan ne forraljuk, mert a joghurt kicsapódhat.
Köretként lestyánnal ízesített kuszkusz, bulgurt, vagy rizs kínálunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése