2016. december 21., szerda

Hal és brokkoli avagy Ünnepi mannák 2.

Ünnep, fincsi étkek, és ha lehet, minél egyszerűbben és viszonylag gyorsan.
Megoldható!
😉

















BROKKOLIVAL SÜLT HALFILÉ,
  FOKHAGYMÁS POLENTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag minőségi halfilé (szabadon választott, nálam most épp lazac)
1 db brokkoli (50 dkg)
2 p. tejföl (150g)
1 ek. dijoni mustár
bors, só
olívaolaj
4 adag polenta-kukoricakása
A brokkolit rózsáira szedjük és 3-5 percig forrásban levő, sós vízben főzzük (blansírozzuk), majd egyből jeges vízben lehűtjük.
A halfiléket sóval, borssal ízesítjük, egy olívaolajjal finoman megkent tepsibe rakjuk, adagonként, majd a tetejükön ügyesen elosztjuk a brokkolirózsákat.
A tejfölt, a  mustárral, sóval, borssal, egy evőkanálnyi olívaolajjal kikeverjük és a brokkolira locsoljuk. 
Forró sütőben, 10-15 perc alatt, szép pirosra sütjük, polentával tálaljuk, amit zúzott fokhagymával ízesítünk.
Csak 1-2 ötlet: A brokkoli szárát szépen meghámozzuk illetve a külső "fás" részét levágjuk, a belsejét apró kockákra daraboljuk, aztán belekeverjük a tejfölbe.
Ha az ilyen módon sült ételek (tejföllel, sajttal) tetejére egy egész kevéske zsemlemorzsát hintünk de, csak mintha sóznánk, szebben megpirul.
Pikánsabb a polenta, ha szerecsendióval is ízesítjük.
A halfilék alá akár önthetünk egy picike fehérbort is, de ne "áztassuk".





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése