2016. szeptember 18., vasárnap

Pizza és olíva avagy Ki korán kelt, tésztát dagasztott

 Gyakran megesik velem, hogy amikor korán kelek















OLÍVÁS MINI "PIZZÁK",
  SCAMORZA-VAL ÉS FENYŐMAGGAL 
Hozzávalók:  
40 dkg liszt
2,5 dl tej 
2 csapott tk. kristálycukor 
2,5 dkg élesztő
8-10 szem fekete olívabogyó 
4-5 ek.olívaolaj
2 csapott tk. só
1 tk. oregánó
bors
5 db koktélparadicsom
10 dkg scamorza sajt - füstölt  
1 ger. fokhagyma
fenyőmag
olívaolaj
 A élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk.
Az olajbogyót lecsepegtetjük, leitatgatjuk, hogy minél szárazabb legyen és felaprítjuk
Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval, az oregánóval, durvára őrölt borssal, és az aprított olívabogyóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Amikor már az összes lisztet felvette a tészta, hozzáadjuk az olívaolajat, szépen beledolgozzuk.
Az így kapott tésztát letakarva, langyos helyen 30 percig pihentetjük, majd 10 db kis gombócot formázunk belőle és egy ruhával letakarva duplájára kelesztjük.
A sajtot felkockázzuk, a koktélparadicsomot, négybe vágjuk.
A gombóckáinkat ügyesen, kézzel (nem sodrófával), az ujjunk begyével nyomkodva, 10 centis korongokká nyújtjuk.
A feltéteket (ami lehet szabadon választott is, csak ne essünk túlzásba; mint általában a pizzánál) szépen elrendezzük a mini tésztáinkon, megszórjuk fenyőmaggal, kicsit belenyomkodjuk őket.
Ismét egy15 percig pihentetjük és előmelegített gázsütő, 5 fokozatán 20 perc alatt megsütjük, és még melegen megkenegetjük fokhagymás olívaolajjal.
Én ezt a 10 db-ot kétszerre sütöttem meg, mert nem akartam túlzottan és indokolatlanul összezsúfolni. 
A lazább kelt tésztáknál vigyázzunk a lisztezéssel, ezért inkább, szükség szerint a kezünket lisztezzük. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése