2016. szeptember 20., kedd

Kacsa és szőlő avagy A zamat szüret

Tény és való, hogy a kacsamell (libamell) sütéséhez kell egy kis gyakorlat.
Ha még nem készítettünk, érdemes utána nézni, számtalan leírást találunk, amik alapján eldönthetjük melyik legyen a "miénk"
Mautner Zsófi így készítette az ÍZESÉLET-ben-Katt.
...és egy másik jó leírás a RÁNTOTT HÚS WOKBAN-ról.-Katt.
 












KACSAMELL, SZÜRETI HANGULATBAN,
        FÜSTÖS HAJDINAKÁSÁVAL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
4 db fiatal kacsamell
1 db natúr tömlős sajt (vagy tejszínes)
30 dkg szőlő (mag nélküli)
1-2 szál szárzeller
1,5 dl fehérbor
4-6 ger. fokhagyma
20 dkg hajdina
babérlevél
rozmaring
füstölt fűszerpaprika
bors, só
A kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrét beirdaljuk, száraz serpenyőben, először a bőrös felével lefelé, majd a megfordítva elősütjük, megpirítjuk. Forró sütőben 5-10-12 perc alatt megsütjük, tálalás előtt pihentetjük. (lásd a fenti hivatkozásokban).
A szárzellert vékonyan felszeleteljük, olívaolajon megpároljuk, felöntjük a borral, hozzáadjuk a sajtot, lassú tűzön kiforraljuk, aprított fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, az utolsó 1-2 percben hozzáadjuk a szőlőt.
retként hajdinkását készítünk, amit sóval, rozmaringgal, babérlevéllel és füstölt paprikával ízesítünk, (füstölt fűszerpaprika hiányában, szalonnát vagy valamiféle füstölt hús is használhatunk).







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése