Ismét a krumplikása ugrott a tányéramra délidőben, és mondanom sem kell talán, hogy nem időzött túl sokáig ott.
A krumplikása, amiről egyszer már említést tettem nektek; egy fincsi és egyszerű, nagymamás étek, amit bátran, fantáziával variálhatunk.
KAPROS-TÚRÓS KRUMPLIKÁSA
Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg túró
4 ger. fokhagyma
1 cs. kapor
bors, só
csak a színe miatt egy kevés fűszerpaprika
A
megtisztított burgonyát, felkockázzuk és a durván eldarabolt fokhagymagerezdekkel együtt, sós vízben jó puhára főzzük; leszűrjük, de a főzővizét félretesszük, majd
egy burgonyatörővel alaposan összetörjük.
Aztán fokozatosan, a meleg főzővízével hígítva kása állagúra keverjük, ehhez a mennyiséghez kb.:3-4 dl főzőlé
kell, de ezt mindenki a saját kedvére igazíthatja.
A végén belekeverjük a túrót, az aprított kaprot, egy kis borsot, és tényleg csak a színe miatt, kevéske fűszerpaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése