2015. június 27., szombat

Juhtúró és gomba avagy Egy új mánia

Úgy érzem, ez egy új mániám lesz.
Nagyon kezdek rákapni a töltött gombafejekre, amiknél szinte kifogyhatatlan a lehetőségek tárháza, csak egy kis fantázia kell hozzá.
Én általában egyszerű salátával fogyasztom, de pl.: párolt rizzsel is köríthető vagy köretként is feltálalható, amire hamarosan példát is mutatok.  














KAPROS-TÖKMAGOS JUHTÚRÓVAL 
       TÖLTÖTT GOMBAFEJEK
Hozzávalók:
12 db szép gombafej 
   (ez természetesen méret függő, lehet kisebb is - kb.:0,5 kg)
20 dkg juhtúró
2-3 ek. tejföl
2 ek. tökmag aprítva
4-5 dkg lángolt kolbász (12sz.)
friss kapor
salátafélék
tökmagolaj
A juhtúrót tejföllel lazítjuk (ne legyen túlságosan híg!), belekeverjük az aprított tökmagot és kaprot, majd a gombafejekbe töltjük, a tetejükre egy-egy vékony szeletke kolbász teszünk.
Egy tepsibe helyezzük őket, amit nagyon vékonyan kiolajozhatunk, és gázsütő 4-5 fokozatán 15-20 perc alatt  szépen egybe sütjük.
Kedvünkre való salátaféléket tálaljuk, amit egy kis tökmagolajjal meglocsolhatunk.
Előfordulhat, hogy a gombafejek sülés közben kissé eldőlhetnek, ezt kiküszöbölhetjük azzal, hogy talpat vágunk , tehát a domború, tetejüket vékonyan levágjuk, de ezt egyenesen kell!  Én nem tettem így ;) 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése