2015. május 9., szombat

Spárga és mártás azaz Pastell

Szezonálisan, egyszerűen, gyorsan, ennyi.















GRILLEZETT FEHÉR SPÁRGA, 
  MÉZES-TEJSZÍNES MÁRTÁSSAL 
    ÉS PIRÍTOTT ZABPEHELLYEL
Hozzávalók:
50 dkg fehér spárga
2,5-3 dl tejszín
1 ek. méz
1 tk. dijoni mustár
2 ger. fokhagyma
2-3 ek. zabpehely
színes bors, só
olívaolaj
A megtisztított spárgaszálakat, grillserpenyőben, amit kicsit megkenegetünk olívaolajjal szépen, minden oldalukról meggrillezünk, és forgatáskor is finoman megkenjük őket.
Közben elkészítjük a mártást.
Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a mézet; amikor kezd felhabozni beleszórjuk az apró kockákra darabolt fokhagymát.
Ha már elérte a kívánt szín, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, frissen őrölt színes borssal ízesítjük és sűrűre forraljuk, a végén egy teáskanál dijoni mustárral alattomosan pikánssá tesszük.
(A tejszín minőségétől függően, a sűrítésre használhatunk egy kis étkezési keményítőt.) 
A grillezett spárgákat enyhén megsózzuk, tányérra tesszük, meglocsoljuk a mártással, a tetejére pedig néhány csepp olívaolajon pirított zabpelyhet szórunk. 

 

1 megjegyzés: