2013. március 18., hétfő

Levesek hete 1.

A levesről 

Az egyszerűség varázsa














GOMBALEVES, 
     TEJFÖLÖS-FOKHAGYMÁS PIRÍTÓSSAL 
Hozzávalók:
30 dkg gomba
2 ek. liszt
fűszerpaprika
borsikafű (csombor)
zsálya
4 szeletke kenyér
fokhagyma
tejföl
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk, megsózzuk és fűszerezzük; ezután megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük (picit piríthatjuk is), meghintjük fűszerpaprikával és felöntjük (kb.:1,2l) vízzel. Készre főzzük (5-10 perc) és utóízesítjük. Kész!
A lehéjazott kenyér szeleteket megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és megkenjük tejföllel. 
Tálaláskor a tejfölös-fokhagymás pirítósokat betétként a levesbe rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése