Most az egyik Őrülten Jó, díjnyertes ételemet kínálom nektek. Egyre jobban kedvelem a SparChef játékát és ismét csak arra buzdítalak bennetek, hogy próbálkozzatok.
Fantázia, bátorság, jó étvágy!!!
ŐRÜLTEN JÓ CSIRKEMELL, MÉZES-BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
80 dkg burgonya
10 dkg margarin
3 dl tejszín
2 dl fehérbor
6 ek. méz
2 ek. liszt
friss rozmaring
bors, só
Fantázia, bátorság, jó étvágy!!!
ŐRÜLTEN JÓ CSIRKEMELL, MÉZES-BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
80 dkg burgonya
10 dkg margarin
3 dl tejszín
2 dl fehérbor
6 ek. méz
2 ek. liszt
friss rozmaring
bors, só
A 15 dkg-s csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és 5 dkg margarinon elősütjük. Amikor már kezd kissé pirulni, minden darabra (4) rácsurgatunk egy evőkanál mézet. Ha a serpenyő alján összegyűlt méz, szép sötétre karamellizálódott, NEM! megégett (ez kell a mártás színéhez), felöntjük a borral és fedő alatt 20 percig pároljuk. Majd a tejszínből és a lisztből habarást készítünk és besűrítjük vele a mártásunkat, készre forraljuk, utóízesítjük.
A burgonyát megfőzzük és felkockázzuk. Egy serpenyőben kiolvasztunk 5 dkg margarint és a burgonyát megpirítjuk rajta, de közben 2 evőkanál mézet hozzácsurgatunk amit szépen rákaramellizáljuk a burgonyára. Ízesítjük frissen aprított rozmaringgal, borssal és, ha szükséges sózzuk.
Készíthetjük szeletelt húsból is, úgy hamarabb elkészül, így meg mutatósabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése