2020. december 18., péntek

Tészta és csirke avagy Illetve olaszosra vettem

Mostanában valamiért sokat bolyongok valódi, tehát olaszok/olasz bloggerek által készített ételek, illetve azoknak receptjeik közt. Hm..?
Így akadtam a mai mannámra is, amit lenyűgöző olasz tudásommal és a google fordító 😂😂😂 segítségével magamévá tettem, illetve van benne olyan is amit az eredeti nem ír -asziszem- és a mennyiségeken is változtattam picikét. 
Ezért a mai napom olyan olyasos lett, illetve olaszosra vettem.













CSIRKÉS PAPRIKÁS PACCHERI
Hozzávalók:
40 dkg Paccheri tészta (Puccheri)
50 dkg csirkemell
1 db sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa (10-15 dkg)
2 dl fehérbor
5 dkg Parmesan sajt v. Grana Padano
kakukkfű
bors, só
olívaolaj
A tésztát sós vízben feltesszük főzni.
A vöröshagymát, a szárzellert és a sárgarépát felaprítjuk és olívaolajon együtt, picit megsózva 5-8 perc alatt üvegesre sütjük.
Közben a csirkemellet és a paprikát is apró kockákra vágjuk, majd az alaphoz adjuk, megborsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
Amikor a hús egységesen kifehéredett, elvesztette nyers színét, felöntjük a borral és gyenge tűzön 10-15 percig főzzük, ha a levét elforrná, kevéske vízzel pótoljuk.
Az utolsó percekben beleszórjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Próbáljuk úgy összehangolni a munkánkat, hogy a leszűrt tésztát egyből, öblítés nélkül tudjuk a raguba tenni.





 
 
 
 





































 

nem nem nem ...nehéz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése