2020. október 20., kedd

Padlizsán és ricotta avagy Van az úgy...

Van az úgy, hogy nem kíván az emberfia húst enni és azt is egyszerűen 😉 
Ennyi... meg egy kis kolbász a zsebbe 😁











TÖLTÖTT PADLIZSÁN  RICOTTÁS TÖLTELÉKKEL
Hozzávalók:
1 db padlizsán (35-40 dkg)
10 dkg rizs
25 dkg ricotta
1 ger. fokhagyma
1 db tojás
zsálya
bors, só
magvak
salátafélék
Hagyományos módon párolt rizst készítünk, amit 5-6 levél aprított zsályával ízesítünk.
A padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a héját ne sértsük meg, aztán a kivájt részt kis kockákra daraboljuk és olívaolajon, aranysárgára pirítjuk, picit megsózzuk. Félretesszük hűlni.
A már nem túl meleg rizshez hozzákeverjük a ricottát, a tojást, a kihűlt padlizsán kockákat és egy gerezd zúzott fokhagymát, ízlésünknek megfelelően sózzuk borsozzuk.
A „padlizsáncsónakokat” egy tepsiben rakjuk (én sütőpapírt is raktam alá) óvatosan megsózzuk, borsozzuk (vigyázzunk! a tölteléktől is kap egy kis ízt) beletöltjük a ricottás rizst, a tetejére szórhatunk különféle magvakat, vagy épp zabpelyhet.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon szépen megsütjük, ez akár 50-55 perc is lehet -figyeljünk rá-.
Salátafélékkel tálaljuk.





 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése