2020. május 4., hétfő

Padlizsán és maradék avagy Most aztán valóban

Előfordult már, hogy én is írtam úgy a receptjeimben " ...erre megfelel a maradék sült hús is.."
Igazándiból, ezt soha nem értettem és ennek tükrében nem is mondtam igazat, mert számomra a maradék, mint olyan -nem létezik. Na ja, ez meg is látszik rajtam... mondhatnám az "Ezt a falatot egye már meg valaki, ne kelljen rakogatni." hősi és önkéntes áldozata vagyok 😇
Na de most aztán valóban volt mára maradékom, 2 kisebb sült csirkecomb, és 1 adagocska rizibizi ✌ 
Igaz ennyivel többet kellett készítenem tegnap.......
Ezért ma a maradékok ügyes felhasználására került sor.















TÖLTÖTT PADLIZSÁN
   SÜLT CSIRKÉVEL ÉS KÖRETÉVEL
2 adag
Hozzávalók:
2 db sült csirkecomb (nem túl nagy)
1 adag rizibizi
1 db padlizsán (kb.35 dkg)
1 db tojás
1 ek. tejföl
5-7 dkg Gouda sajt
kakukkfű
chilipehely
olívaolaj
A padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a héját ne sértsük meg, aztán a kivájt részt kis kockákra daraboljuk és olívaolajon, aranysárgára pirítjuk, picit megsózzuk. Félretesszük hűlni.
A sült csirkecombokból ügyesen kiszedjük a csontot, a húsát pedig simán az ujjainkkal megtépkedjük, természetesen apríthatjuk késsel is, de ne legyen túl pépes.
A rizibizibe beleütjük a tojás, hozzáadunk egy evőkanál tejfölt, hozzáreszeljük a sajt kb.negyedrészét, kakukkfűvel és ízlés szerint chilivel ízesítjük.
Ezután a padlizsánokat egy kis tepsibe rakjuk, finoman megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, a rizibizihez hozzákeverjük a tépett sült húst és a pirított padlizsánkockákat, majd visszatöltjük a padlizsánokba.
A maradék sajtot a tetejükre reszeljük.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon szépen megsütjük, ez akár 40-50 perc is lehet -figyeljünk rá-.
Tálaláskor kínálhatunk mellé pluszba tejfölt.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése