2020. április 28., kedd

Spárga és karaj avagy Kötelező

Az az igazság hogy ez az étek nem mai, hanem még vasárnap készítettem. Mert ez volt a kötelező! 
Ez volt a kötelező? Igen, mert vasárnap volt.
Dobáljatok meg nagy darab kavicsokkal (⇐ ne ám!!! ez csak vicc), de személyes tapasztalatom, hogy még mindig a rántott hús a "legjobb" vasárnapi manna, aminek két nagy titka van az egyik az hogy nem kell rajta gondolkodni, a másik pedig a panír.
Valószínűsíthetjük, hogy a panírt szereti a magyar ember, hiszen Mi mindet bepanírozunk, ahogy ez már hallhattuk egynehány helyen.
Tehét, vasárnap még volt egy kis sertéskaraj a hűtőben, na meg az a isteni spárga -gondoltam- ezeket kellene valahogy összekombinálni, raguba? köretként? vagy beletölteni! ez lesz az...
Szépen nekiláttam, szeleteltem, klopfoltam, fűszereztem, töltöttem aztán ügyesen begöngyöltem szalonn 
Hoppá 😧 valaki már megent, kireggelizte(m) a szalonnámat a hűtőből, hát akkor most mi lesz?! Már majdnem nekiálltam megent gondolkozni, amikor is bevillant a PANÍR.
Na, ugye, hogy ugye 😜
Bár ily' módon nekem ez egy picikét ízügyileg lájtos lesz, ezért a fincsi, fűszeres hajdinát készítettem egy kis zöldséggel mellé 👌

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚














PANÍROZOTT SERTÉSROLÁD SPÁRGÁVAL
        ÉS ZÖLDSÉGES-HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60-70 dkg sertéskaraj
12 szál fehérspárga
10 dkg Edami sajt
25 dkg hajdina
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ger. fokhagyma
1 db babérlevél
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
bors, só
A spárgát szépen megtisztítjuk és félbe vágjuk.
A sajtot feldaraboljuk, vagy lereszeljük, bár szerintem, ha daraboljuk, kevésbé folyhat ki sütés közben, reszelve viszont jobban eloszlik.
A sertéskarajt felszeleteljük (8 szelet), kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal fűszerezzük, majd ráfektetjük a félbe vágott spárgákat, a sajtot és ügyesen felgöngyöljük úgy, hogy a rolád végeit visszahajtogatjuk „visszatömködjük” ezzel is meggátolva a sajt esetleges kifolyását.
Aztán a hagyományos módon panírozzuk, majd bő olajban, közepes (gyengébb) lángon kisütjük.
A sárgarépát és a szálzellert apró kockákra feldaraboljuk.
A párolt hajdinát a rizshez hasonlatos módon készítjük el, 2,5 szerese vízzel; rozmaringgal, kakukkfűvel, 1 babérlevéllel, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval ízesítjük, és már az elején belekeverjük a zöldségeket, készre, puhára pároljuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése