2020. április 1., szerda

Pulyka és sajt avagy Mostan más ízekkel álmodom

Ma egy klasszikusnak mondható étek került a tányéromra, igaz egy kicsit máshogy, picit más ízzel elvarázsolva, mint azt ahogy megszokhattuk és még a köret íze is dob rajta egy cseppecskét 😉
De ha már itt tartunk, megosztom veletek a legjobb és legegyszerűbb sajtmártás titkát; nem tudom hogy, már tettem-e róla említést itt a blogban, ha igen akkor ismétlünk, ha nem, akkor igen 😁😁😁
Lényeg a lényeg Gorgonzola (vagy valami kék-, zöld-penésszel érő sajt) felolvasztva jófajta tejszínben. Hmm 😉

Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚















PULYKAMELL ÍZES SAJTMÁRTÁSSAL
     ÉS KAPROS BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
15 dkg Gouda sajt (minőségi)
3 dkg vaj
2 ek. liszt
4.5–5 dl tej
1 ger. fokhagyma
kakukkfű
bors só
A pulykamellet felszeleteljük, finoman megklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és egy serpenyőben szépen megsütjük.
Egy edényben, gyenge lángon felolvasztjuk a vajat, elkeverjük a liszttel, óvatosan átforrósítjuk, kihaboztatjuk majd felöntjük a tejjel, megsózzuk, picit borsozzuk és kakukkfűvel, valamint egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, ahogy kezd sűrűsödni belekeverjük az időközben lereszelt sajtot és összeolvasztjuk.
-A sajtmártásnak illetve az ízének kimondottan jót tesz, ha picike füstöltsajt is kerül bele; bár (nem tudom miért) nem egyszer jártam úgy hogy a füstölt sajt nem olvadt el teljesen, de oda se neki, ez nem vont le semmit az élvezetei értékéből.-
A kapros burgonyát lényegében ugyanúgy készítjük, mint a petrezselymest, csak épp friss, aprított kaporral ízesítjük vagy fagyasztottal.
Tálaláskor tányérra halmozzuk a burgonyát, rátesszük a pulykamell szeleteket és a sajtmártással nyakon borítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése