2020. március 12., csütörtök

Káposzta és burgonya avagy Olyant kívántam, hogy...

Ma cigánypecsenyét kívántam, vagy valami olyasmit.
Aztán olyan jókat olvastam a savanyú káposztáról, persze ezek-azok "köztudott" dolgok, hogy azt is megkívántam. Ami nem más mint "egy újkori multivitamin, amit már nagyanyáink is ismertek" 👈 maxi gratula annak aki ezt először így megfogalmazta 👌👍💓
Egyébként meg fogyasszatok minél több vitamindús étket, most különösen jól jöhet... és vigyázzatok magatokra... 😉













PÁCOLT SERTÉSKARAJ
  KÁPOSZTÁS-KRUMPLIVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertékaraj
3-4 ger. fokhagyma
60 dkg savanyú káposzta
80 dkg burgonya
10 dkg kenyérszalonna
8-10 dkg parasztkolbász
1 kisebb fej vöröshagyma
majoránna
kakukkfű
bors, só
A sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk és legalább egy éjszakára fokhagymás-majoránnás pácban érleljük; majd serpenyőben pirosra sütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
A savanyú káposztát igényünk szerint leöblítjük, egyszer-kétszer átvagdossuk.
A kolbászt felszeleteljük, aztán vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát felszeleteljük, bevagdossuk és megpirítjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és szalonna visszamaradt zsírján (ha úgy érezzük adhatunk hozzá egy kis sertészsírt még) üvegesre sütjük, beleszórjuk a kolbászcsíkokat és amikor már kicsit kiengedte színét, jöhet a káposzta, amivel szépen összepirítjuk, kakukkfűvel, majoránnával ízesítjük és szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt leszűrt burgonyát átforgatjuk a káposztával, összepirítjuk és egy egész picikét megtörjük.
A káposztás-burgonyát a tányérra halmozzuk, rátesszük a szépen megsütött karajszeleteket és a pirított szalonnával tesszük fel a pontot az í-re.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése