2020. február 5., szerda

Szűz és borsó avagy Csak egy és az is pici

Ma is egy kézen forgó, általános étek került a tányéromra, mostanában kívánom az ilyeneket.
Jó szokásom szerint nincs benne különös, csak egy dolog ami eltér a hagyományostól, és az is csak egy picikét 😉














ZÖLDBORSÓS TOKÁNY
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
20 dkg zöldborsó (fagyos)
1 fej vöröshagyma
2 ek. torma (ízlés szerint több is lehet, én a csípősebbe kedvelem)
1 p. tejföl
1 -2 ek. liszt
majoránna
őrölt kömény
A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk és együtt üvegesre sütjük.
A megtisztított szűzpecsenyét szintén csíkokra vágjuk és a hagymás szalonnás alaphoz adjuk.
Amikor a hús kifehéredik, elveszti nyers színét hozzáadjuk a fagyos borsót, megsózzuk, majoránnával és egy picike köménnyel ízesítjük, felöntjük vízzel, belekeverjük a tormát, és közepes lángon puhára főzzük.
Befejezésként tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, hígabbra, sűrűbbre ki, hogy szereti.
Köretnek most épp tarhonyát kívántam, de természetesen ez is szabadon választott.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése